Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια Βαμβακιού


 Όπως συμβαίνει με την τομάτα, την πιπεριά και άλλα φυτά, το βαμβάκι είναι από τη φύση του ένα πολυετές φυτό. Ωστόσο, δεδομένου ότι αναμένουμε να έχουμε μια αρκετά ομοιόμορφη και ικανοποιητική παραγωγή κάθε χρόνο, και δεδομένου ότι οι περισσότερες τεχνικές συγκομιδής του βαμβακιού έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυτού, καλλιεργούμε το βαμβάκι ως ετήσια καλλιέργεια. Δυστυχώς, οι περισσότερες ποικιλίες βαμβακιού μπορούν να καλλιεργηθούν μόνο σε περιοχές με συγκεκριμένες συνθήκες καλλιέργειας. 

 Η αγορά φρέσκων και προσεκτικά επιλεγμένων σπόρων βαμβακιού είναι το πρώτο βήμα για μια καλή απόδοση. Το δεύτερο βήμα είναι η προετοιμασία του εδάφους, έτσι ώστε να μπορεί να καλωσορίσει τους σπόρους και να διευκολύνει τη βλάστησή τους. Η σπορά του βαμβακόσπορου λαμβάνει χώρα κατά κανόνα την άνοιξη. 

Η λίπανση, η άρδευση, η φυτοπροστασία και η ζιζανιοκτονία είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καλή απόδοση και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους παραγωγής. Δυστυχώς, τα φυτά βαμβακιού είναι πολύ ευαίσθητα σε διάφορα ζιζάνια, τα οποία ανταγωνίζονται με τα φυτά όσον αφορά το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και την έκθεση στο ηλιακό φως. Οι τεχνικές και η διαχείριση του ελέγχου των ζιζανίων διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών.

Η συγκομιδή βαμβακιού πραγματοποιείται κατά κανόνα το φθινόπωρο. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, οργώνουμε και καταστρέφουμε τα φυτά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σπείρουμε τους σπόρους ξανά την επόμενη άνοιξη σε ένα κενό χωράφι. 


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال