Με τιμή παραγωγού που φτάνει μέχρι και 80 λεπτά το κιλό ξεκίνησαν οι κοπές πρώιμων μανταρινιών


 

Με τιμή παραγωγού που φτάνει μέχρι και 80 λεπτά το κιλό ξεκίνησαν οι κοπές πρώιμων ποικιλιών μανταρινιών. Στη λαϊκή αγορά της Αθήνας η τιμή τους φτάνει στο 1 ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Ντόκος, παραγωγός από το Κουτσοπόδι της Αργολίδας, τόνισε στον agrotypos ότι «έχουν ξεκινήσει οι κοπές στις πρώιμες ποικιλίες μανταρινιών. Οι ποσότητες είναι ακόμη μικρές αλλά υπάρχει ζήτηση. Οι τιμές κυμαίνονται από 80 έως 85 λεπτά το κιλό».

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από τη Σκάλα Λακωνίας δήλωσε ότι «εδώ και 10 ημέρες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμων μανταρινιών τύπου Κλημεντίνης. Έχουμε φέτος μια κανονική παραγωγή χωρίς προβλήματα. Υπάρχει ζήτηση αυτή την εποχή και οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται από 60 έως 70 λεπτά το κιλό».

Ο κ. Γιάννης Παπαδήμας, που είναι βιοκαλλιεργητής εσπεριδοειδών από την Αιτωλοακαρνανία, αναφέρει «στην περιοχή ακόμη δεν ξεκίνησαν οι κοπές μανταρινιών. Αναμένεται κανονικά να ξεκινήσει η συγκομιδή τους μετά τις 10 Νοεμβρίου. Φέτος αναμένεται να έχουμε μια κανονική παραγωγή».

Τον κίνδυνο να συγκομισθούν μανταρίνια χωρίς να πληρούν τις κατάλληλες απαιτήσεις για ελάχιστη περιεκτικότητα σε χυμό  35% και ελάχιστη αναλογία σακχάρων προς οξέα 6,5:1, που προβλέπεται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, αναφέρουν οι εξαγωγείς. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit - Hellas, το τελευταίο δεκαήμερο οι εξαγωγές μανταρινιών ανήλθαν σε 120 τόνους, εκτός αυτών των ποσοτήτων που δεν αναγγέλθηκαν στο ΜΕΝΟ (Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών), ατυποποίητων από το χωράφι.  

(Παϊσιάδης Σταύρος - agrotypos.gr)

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال