Mικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα αναδεικνύουν και προωθούν τα προϊόντα γης τους


 

Πρόκειται  για τη σύμπραξη 30 μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και τρείς από την Θράκη με προϊόντα που έχουν να κάνουν με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλίας Μάκρης, ταχίνι από την Αλεξανδρούπολη από τοπικό σπόρο σουσαμιού, Εβρίτικη ποικιλία που παράγεται με τον παραδοσιακό Εβρίτικο τρόπο παραγωγής σουσαμιού, καθώς και σαλιγκάρια από τον Έβρο.

«Είμαστε μια πρωτοβουλία με 30μέλη από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο που πριν τρία χρόνια αποφασίσαμε  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γνωρίσουν οι καταναλωτές  εμάς και τα προιόντα μας και να κάνουμε κάποιες δράσεις όπως το Γαλάζιο Σάββατο ,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ.Αγγελική Παπαράδη, μέλος της πρωτοβουλίας «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί,» και συντονίστρια της δράσης «Γαλάζιο Σάββατο, και τόνισε πως η  «δράση «Γαλάζιο Σάββατο» οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2021 και φέτος απέναντι στο black Friday και στόχος μας είναι αυτή η δράση να γίνει θεσμός. Αυτή την ημέρα, κάνουμε μια στροφή στα ελληνικά προϊόντα και θέλουμε οι καταναλωτές έστω για μια ημέρα να τα αναζητήσουν και να στηρίξουν ελληνικές επιχειρήσεις.»

Όπως εξήγησε η κ. Παπαράδη  ''οι Μικροί Έλληνες Παραγωγοί είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό  τομέα και για να γίνει κάποιος μέλος έχουμε θεσπίσει ένα κανονισμό βάση του οποίου γίνεται ένα είδος σαν πιστοποίηση. Δηλαδή ελέγχεται κάποιος για να ενταχθεί στην πρωτοβουλία, ελέγχεται για την νομιμότητα της επιχείρησης του, ελέγχεται για το εάν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία ανάλογα με τα προϊόντα που παράγει και ελέγχεται για τα προϊόντα του από ποιοτικές πλευρές για να μπορέσει να ενταχθεί. Από την στιγμή που εντάσσεται μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις.''

Όσο αφορά το πως θα επιλέγουμε τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα η κ. Παπαράδη ήταν σαφής «Αν όντως μας ενδιαφέρει να επιλέξουμε ένα ελληνικό προϊόν πρέπει πάντα να διαβάζουμε λεπτομερώς την ετικέτα, να κάνουμε έρευνα γιατί αυτήν την στιγμή η αγορά είναι κατακλυσμένη  από εισαγόμενα προϊόντα που θυμίζουν ελληνικά αλλά, αν, διαβάσει κανείς την ετικέτα  θα καταλάβει ότι δεν είναι ελληνικής παραγωγής. Επομένως, πρέπει να διαβάζουμε σωστά την ετικέτα, να αναζητούμε τη χώρα προέλευσης-συσκευασίας παραγωγής για να είμαστε βέβαιοι ότι ένα προϊόν είναι ελληνικό.»

Σύνταξη - Όλγα Ορφανίδου

Πηγή - ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال