Αμύγδαλα: Προβλέψεις φετινής παραγωγής και νέες φυτεύσεις

Προβλέψεις φετινής παραγωγής και νέες φυτεύσεις 


 

H Ένωση Αγροτών (ASAJA), η συντονιστική επιτροπή αγροτικών και κτηνοτροφικών οργανώσεων (COAG), οι συνεταιριστικές οργανώσεις Αγροδιατροφής (Cooperativas Agro-alimentarias) και η Ένωση Παραγωγών ξηρών και αποξηραμένων καρπών (AEOFRUSE), ανακοίνωσαν από κοινού τις εκτιμήσεις τους για την ισπανική παραγωγή αμυγδάλων.

Σύμφωνα με αυτές, για το 2024 η παραγωγή της Ισπανίας αναμένεται να ανέλθει στους 125.633 τόνους.

Η παραγωγή αυτή είναι κατά 41% πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ετών και 10% αυξημένη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (2023).

Επίσης οι ισπανικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι φέτος είχαμε νέες φυτεύσεις και αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας (3% σε σχέση με πέρσι) η οποία ανέρχεται συνολικά σε 5.527.480 στρέμματα.

Οι νέες φυτεύσεις αμυγδαλιών έγιναν σε 140.000 στρέμματα, που είναι αρδευόμενα, κυρίως στις περιοχές της Εξτρεμαδούρα, Καστίλλης-Λα Μάντσα και Ανδαλουσίας.

Οι νέες αρδευόμενες φυτείες των τελευταίων ετών σε συνδιασμό με τις ανοιξιάτικες βροχοπτώσεις και την απουσία παγετών, μείωσαν τον αρνητικό αντίκτυπο των επιπτώσεων στην παραγωγή από την ξηρασία στις κύριες παραγωγικές περιοχές της χώρας, κυρίως στη νότια ζώνη καλλιέργειας, οι οποίες είναι βασικά ξηρικές.

Επίσης οι βροχοπτώσεις εκτός από την παραγωγή αναμένεται να επηρεάσουν θετικά και τα μεγέθη του καρπού (την περσινή χρονιά είχαμε προβλήματα μικροκαρπίας).

Η έκταση βιολογικής καλλιέργειας με αμυγδαλιές στην χώρα ξεπερνά τα 1.370.000 στρέμματα, που αντιπροσωπεύει το 25% της συνολικής έκτασης και έχει αυξηθεί, κατά 310.000 στρέμματα, σε σύγκριση με το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال