Οι καραμπινιέροι του Pesaro στην Ιταλία, κατέσχεσαν 600 κιλά μέλι που είχαν ψευδή σήμανση. Το μέλι είχε ετικέτα ότι ήταν μέλι ακακίας αλλά μετά από αναλύσεις βρέθηκε ότι ήταν μέλι αγριολούλουδων ότι οποίο είναι πολύ πιο φθηνό .Το μέλι ακακίας έχει αγοραία αξία σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη από το μέλι αγριολούλουδων.
Οι έλεγχοι έγιναν από τους άνδρες της Ανακριτικής Μονάδας Περιβαλλοντικής, Αγροδιατροφής και Δασικής Αστυνομίας της CC Forestry Group of Pesaro and Urbino, σε τοπική αγροτική εταιρεία, η οποία ασχολείται μεταξύ άλλων με τη μελισσοκομία. Το μέλι εντοπίστηκε στην αποθήκη της εταιρείας μέσα σε βαρέλια.
Σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπου υπάρχει ένα προϊόν υψηλής αξίας που μπορεί να νοθευτεί για κέρδος, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι κάποιος, κάπου, κάποια στιγμή που θα το κάνει. Προϊόντα όπως το κρέας, το ελαιόλαδο, το γάλα και το μέλι συχνά επιδέχονται προσπάθεια νοθείας και εξαπάτησης με σκοπό το κέρδος. Με το μέλι, πολλά στάδια στην εφοδιαστική αλυσίδα παρουσιάζουν ευκαιρίες για απάτη. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία. Αν και η νοθεία του μελιού μπορεί να μην αποτελεί άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, παραμένει μια άδικη πρακτική τόσο για τους έντιμους παραγωγούς μελιού όσο και για τους καταναλωτές.