Έκκληση για Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα: Πλημμυροπαθείς Ζητούν Ένταξη στο Μέτρο 5.2



Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον τομέα της γεωργίας, οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στρέφονται προς τον Εθνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ζητώντας φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να ενταχθούν στο Μέτρο 5.2.

Το Μέτρο 5.2 αναμένεται να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες παραγωγούς, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και την ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, πολλοί αναφέρουν ότι οι όροι είναι αυστηροί και η διαδικασία περίπλοκη.

Κατά την άποψη πολλών πληγέντων, η πρόσβαση στο Μέτρο 5.2 πρέπει να γίνει πιο εύκολη και προσιτή. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από το πρόγραμμα φαίνεται να είναι υπερβολικά αυστηρές και δυσκίνητες για πολλούς από τους πληγέντες παραγωγούς.

Επίσης, οι επιδοτήσεις που προβλέπονται μπορεί να μην είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν. Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα καλύψουν τις δαπάνες ανακαίνισης των σταβλικών εγκαταστάσεων, εφόσον οι προβλεπόμενες επιδοτήσεις είναι περιορισμένες.

Η ποσότητα των 100.000 ευρώ ανά παραγωγό μπορεί να μην είναι επαρκής για τους πληγέντες που χρειάζονται σοβαρές ανακαινίσεις και επισκευές στα αγροκτήματά τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τη σημασία του Μέτρου 5.2 για την υποστήριξη των πληγέντων παραγωγών και την ανακούφισή τους στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Μέτρο 5.2 δημοσιεύθηκε πρόσφατα και οι ενδιαφερόμενοι έχουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί η δίκαιη και αποτελεσματική υλοποίηση του Μέτρου 5.2, προκειμένου να προσφερθεί αποτελεσματική στήριξη στους πληγέντες παραγωγούς και να αποκατασταθεί η κτηνοτροφική και μελισσοκομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال